کمک‌هاي اوليه در برق‌گرفتگي کودکان


 





 
اگر بچه‌ها با پريز برق يا سيم برق بازي کنند يا روي وسايل برقي که به برق وصل هستند، آب بريزند، ممکن است دچار شوک الکتريکي و برق‌گرفتگي شوند. هميشه پيشگيري بهترين کار ممکن است. بنابراين سيم آباژور يا وسايل برقي را در معرض ديد بچه‌ها قرار ندهيد و بهتر است حتما بعد از کار با وسيله برقي سيم را از پريز بکشيد.
اگر بچه‌ها کوچک هستند و احتمال دارد چيزي داخل پريز فرو ببرند سرپوش مخصوص روي پريز بگذاريد اما حالا که اين مشکل پيش آمده بايد چند اقدام اضطراري انجام دهيد. بلافاصله جريان اصلي برق را قطع کنيد. اگر هول شده‌ايد و قادر به اين کار نيستيد، روي يک ماده عايق خشک بايستيد و با کمک دسته چوبي جارو، جريان برق را از دست فرزندتان جدا کنيد. بر خودتان مسلط باشيد و به سرعت براي مثال دفترچه تلفن يا کتابي را زير پايتان بگذاريد و دنبال وسايل عايق دور از ذهن نباشيد. حتي مي‌توانيد يک حوله خشک دور پاهاي بچه بپيچيد و او را از منبع برق دور کنيد. مادامي که او به منبع برق وصل است به پوستش دست نزنيد چون برق شما را هم خواهد گرفت.

به سرعت آمبولانس خبر کنيد و تا رسيدن آنها، وضعيت بچه را ارزيابي کنيد. آيا به هوش است؟
شايد ترسيده باشد و نشانه‌هايي از شوک در او ببينيد براي مثال تنفس سطحي يا نبض سريع و رنگ پريده. او را تنها نگذاريد. زير سرش چيزي نگذاشته پاهايش را بالا بگيريد تا خون به مغزش برسد. دستش را بررسي کنيد امکان دارد نقطه ورود و خروج برق سوختگي ايجاد کرده باشد. اگر حال بچه خوب است مواظبش باشيد تا استراحت کند.
منبع:http://salamat.com